Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (2024)

Trust.Zone is een VPN-dienst die in 2014 is opgericht. Met het hoofdkantoor in de Afrikaanse Republiek der Seychellen lijkt het erop dat we deze VPN-provider onze gegevens kunnen toevertrouwen. Blijkt dit in praktijk echter ook een verstandige keuze?

Hoewel de dienst al een tijdje bestaat, is het niet de bekendste VPN op de markt. Ligt dit aan een tegenvallende snelheid of verhoogde veiligheidsrisico’s? Of heeft Trust.Zone simpelweg geen goede marketing? In deze review gaan we na hoe het zit met de kwaliteit van deze VPN.

Trust.Zone review in het kort

Trust.Zone is op het punt van privacy een goede keuze in. Met het hoofdkantoor in het privacyvriendelijke land Republiek der Seychellen en het strikte ‘no log’-beleid, zijn je gegevens veilig. Wanneer je de kill switch aanzet, kun je niet eens onveilig het internet op, zelfs niet als je de VPN-verbinding zelf verbreekt.

Toch kan Trust.Zone op veel gebieden een verbeteringsslag maken. Zo beschikt het over slechts een klein aantal servers die niet altijd optimaal werken. Bovendien kun je weinig instellingen aanpassen binnen de app. Als je gebruik wilt maken van een ander VPN-protocol, moet je deze zelf op je apparaat instellen. Bovendien zouden wij niet snel geneigd zijn een abonnement af te sluiten bij Trust.Zone, als we alleen de website hadden gezien. De lay-out en het taalgebruik komen namelijk niet er professioneel over.

In het kort kunnen we deze voor- en nadelen van de VPN-dienst noemen:

VoordelenNadelen
De app gebruikt OpenVPNDe speedtestresultaten waren niet zo goed
Trust.Zone beschikt over een permanente kill switchBinnen de app zijn niet alle aangeboden VPN-protocollen direct te gebruiken
Er is een ‘no log’-beleid en de provider is hierin transparantDe website is wat schreeuwerig en niet beschikbaar in het Nederlands
Je kunt anoniem betalen met cryptocurrency zoals BitcoinTrust.Zone heeft een erg klein servernetwerk
De app heeft een gemakkelijk navigeerbare interfaceEr is geen live chat
Netflix USA is niet te unblocken

SpecificatiesTrust.Zone

💵 PrijsVanaf €1.99 per maand
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
💻 Gelijktijdige verbindingen5
💳 BetaalmethodeniDeal, Bitcoin, Creditcard, PayPal
🔒 ProtocollenOpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, Shadowsocks, WireGuard
📅 Geld-terug-garantiesGeld-terug-garantie, 10 dagen
📋 LogsZero logs
🌎 Servers in het NederlandsNederland, België
📥 Torrents
🍿 Netflix
🏠 Website in het Nederlands
📲 App in het Nederlands
🎧 Klantenservice in het Nederlands
🎬 Werkt metTrust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (2)Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (3)Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (4)Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (5)Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (6)

Aanbieding

Krijg twee jaar vanaf €1,99 per maand

BezoekTrust.Zone

Snelheid: hoe snel is Trust.Zone?

Pagina’s die niet laden of video’s die constant bufferen zijn vervelend. Wanneer je een VPN gebruikt, wil je dus niet dat je internetsnelheid erg vertraagt. Daarom testen we elke provider op snelheid, zo ook Trust.Zone. We kunnen het volgende concluderen:

  • Trust.Zone verliest een groot deel van zijn snelheid, zeker op Amerikaanse servers.
  • Tijdens het dagelijks gebruik merk je weinig van het snelheidsverschil.
  • Tijdens het online gamen hadden we last van wat lag.

Snelheidstest

De tests zijn uitgevoerd vanuit het hoofdkantoor van VPNGids.nl in Nijmegen, Nederland. We hebben als nul-meting eerst onze snelheid getest zonder VPN-verbinding. Zo kunnen we de snelheden tijdens de verbinding met Trust.Zone gemakkelijker met elkaar vergelijken.

VerbindingPingDownloadsnelheidUploadsnelheid
Geen VPN1192,15 Mb/s30,09 Mb/s
Nederland – Maasdijk1669,56 Mb/s27,12 Mb/s
Amerika – Los Angeles31124, 04 Mb/s11,64 Mb/s
Amerika – New York18619,18 Mb/s18,22 Mb/s

Zoals je in de tabel kunt zien, neemt de snelheid sterk af wanneer we verbinding maken met de VPN. Zeker de Amerikaanse servers zijn langzaam. Je ziet hier een daling van ongeveer tachtig procent. Je kunt daarom beter kiezen voor een van de snelste VPN-aanbieders. Voor Amerika is een van de snelste VPN’s bijvoorbeeld Surfshark. In plaats van 80% snelheid te verliezen, behoudt deze provider juist ongeveer 80% van zijn snelheid.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Na de snelheidsmetingen hadden we weinig hoop voor Trust.Zone. We kunnen dan ook stellen dat de dienst ons positief verraste toen we YouTube-filmpjes zonder haperingen in full HD konden afspelen. Pagina’s hoefden bovendien niet lang te laden. Dit alles werkte ook helemaal prima op de Amerikaanse servers.

Tijdens het gamen hadden we wel wat last van lag. Dit verstoorde voor ons als casual gamers de ervaring niet erg. Naar alle waarschijnlijkheid zou je bij bijvoorbeeld het spelen van MMO’s (Mass Multiplayer Online) wel hinder ondervinden van deze snelheid.

Veiligheid: hoe veilig is Trust.Zone?

Een van de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken is om veilig en anoniem het internet op te gaan. Hoe zit het dus met de beveiliging van Trust.Zone? Wij kunnen deze conclusies trekken:

  • De applicatie gebruikt OpenVPN. Als je andere VPN-protocollen wilt gebruiken, moet je deze handmatig configureren met je operating system.
  • Trust.Zone heeft een automatische permanente kill switch.
  • De provider houdt geen logs bij.
  • Je kunt de VPN anoniem kopen als je een anoniem e-mailadres gebruikt en met cryptocurrency betaalt.

Protocollen

Trust.Zone meldt op zijn website dat je gebruik kunt maken van de protocollen OpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2, WireGuard en een SOCKS5 proxy. Deze verschillende protocollen zien we echter niet terug in de Trust.Zone-app. Hier kunnen we alleen een VPN-port kiezen die horen bij specifieke andere vormen van encryptie. Een van de ports, is OpenVPN, maar de andere protocollen vinden we dus nergens terug.

De encryptie protocollen die behoren tot de andere ports zijn (File Transfer Protocol) FTP; (Secure Shell) SSH, (Secure Copy) SCP, (SSH File Transfer Protocol) SFTP; HTTP en HTTPS. Deze zijn allemaal een stuk minder veilig dan OpenVPN. Dus als je wilt dat je data geanonimiseerd is, kun je het beste kiezen voor OpenVPN.

Bij nadere inspectie blijkt dat je de andere protocollen alleen buiten de client kunt gebruiken. Je kunt wel Trust.Zone integreren in bijvoorbeeld de WireGuard Bulk-client of de speciale L2TP-client voor Windows.

Kill Switch

De Trust.Zone-app heeft een ingebouwde kill switch. Het gaat hier om een permanente kill switch, zoals ProtonVPN en Private Internet Access ook aanbieden. Dat betekent dat je internetverbinding niet alleen geblokkeerd wordt wanneer de VPN-verbinding onverhoopt uitvalt. Ook wanneer je zelf de verbinding verbreekt, blokkeert Trust.Zone je de toegang tot het wereldwijde web.

Dit is handig, omdat je op deze manier al tijdens het opstarten van je computer voorkomt dat je onbeveiligd het internet opgaat. Uiteraard moet je hiervoor wel Trust.Zone toegang geven om automatisch op te starten bij het starten van je pc.

De kill switch heeft echter ook een nadeel. Zo lijken sommige servers van Trust.Zone vaker offline te zijn. Als je de kill switch hebt ingeschakeld, kun je niet troubleshooten om te testen welke servers het wel en niet doen. Je blijft dan dus veilig offline, maar kunt pas weer (onveilig) het internet op als je de kill switch handmatig uitgezet hebt.

Logbeleid en privacy

Trust.Zone heeft een van de kortste privacyverklaringen die we ooit gelezen hebben. Eigenlijk valt het beleid samen te vatten in twee statements: ‘We slaan geen logs op‘ en ‘We beveiligen je inloggegevens goed door middel van sterke encryptie‘. Iets later in het beleid zegt de provider dat het geen connectie logs opslaat en dus niet kan reageren op aanvragen van autoriteiten.

Deze uitspraak klinkt ons in eerste instantie goed in de oren. Het bracht ons echter ook in twijfel. Slaat Trust.Zone wel logs op over mijn VPN-gebruik, zoals welke sites ik bezoek? Wanneer we de Terms of Service lezen, staat hier namelijk dat het je account kan opschorten als het merkt dat je illegale handelingen uitvoert via de VPN. We hebben de klantenservice dus gevraagd hoe het hierachter komt als het eigenlijk een ‘no log’-VPN claimt te zijn. De medewerker vertelde ons: “To be honest, we have no ways to detect it. But we have obliged to mention it to avoid cheating [sic]”.

Trust.Zones hoofdkantoor is gevestigd in de Republiek der Seychellen. Dit Afrikaanse land staat bekend om zijn positieve privacy- en vertrouwelijkheidsregelgeving voor bedrijven. Het is dus aannemelijk dat de provider in ieder geval geen gegevens van je deelt met de instanties aldaar.

Welke gegevens heeft Trust.Zone van je nodig?

Trust.Zone vraagt je enkel om je e-mailadres. Uiteraard moet je ook betalen voor je abonnement. Wanneer je echter een anoniem e-mailadres gebruikt en met crypto betaalt, kun je geheel anoniem je abonnement afsluiten.

Als je een andere betaalmethode gebruikt, komen je betaalgegevens bij de payment processor terecht. In het privacybeleid zegt Trust.Zone zelf geen persoonlijke betaalgegevens op te slaan. Toen we de klantenservice om opheldering vroegen, verzekerde de medewerker ons ervan dat Trust.Zone inderdaad geen logs bijhoudt van je betalingsgegevens. Bovendien raadde hij ons aan om cryptocurrency te gebruiken om een abonnement af te sluiten voor extra anonimiteit. Je gegevens komen dan immers ook niet in handen van een andere partij.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is Trust.Zone in het gebruik?

Een snelle en veilige VPN is heel fijn. Als je niet weet hoe je ermee om moet gaan, heb je er echter nog niets aan. Gelukkig komt Trust.Zone met een erg beginnersvriendelijke app. Het installeren ervan vraagt helaas wel wat aandacht.

Verder kunnen we over de gebruiksvriendelijkheid van Trust.Zone het volgende vertellen:

  • De website is overzichtelijk, maar kan een grote verbeterslag maken.
  • De app is eenvoudig, maar je kunt zelf weinig instellen.
  • Je kunt geheel anoniem met cryptocurrency betalen.
  • De klantenservice reageert op tijd en kundig.

Website

De Trust.Zone website lijkt op het eerste oog niet geheel betrouwbaar. De kleuren schreeuwen ‘reclame’ en de blogposts zijn geschreven in krom Engels. Bovendien werken niet alle links, of verwijzen ze door naar de pagina waar je je al bevindt.

Wel is alles makkelijk te vinden. In het menu bovenaan de pagina navigeer je eenvoudig naar ‘Why Trust.Zone’, de prijzen, de te downloaden VPN-software en hulp bij het instellen van de VPN. Ook vind je hier een support pagina, waar je zelf een vraag kunt stellen aan de klantenservice.

Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (7)

Onderaan de pagina vind je bovendien andere hulp, zoals installatie handleidingen en Frequently Asked Questions. Ook zie je hier de meest recente tweets en een link naar de Trust.Zone blog. Je kunt hier ook kijken naar een dagelijks automatisch geüpdatet transparantie rapport: de warrant canary. Hier lees je elke dag of Trust.Zone aanvragen heeft ontvangen om data te delen of op te slaan.

De website is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Russisch en Turks.

VPN-app

Het interface van Trust.Zones app is erg simpel. Wanneer je bent ingelogd, zie je een groot geel schild. Wanneer je hierop klikt, maak je direct verbinding met een server. Onderin de app zie je drie andere tabbladen en een mogelijkheid om de applicatie te verlaten.

Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (8)

Wanneer je op ‘Servers‘ klikt, kun je zelf een server kiezen om verbinding mee te maken. Bij ‘Status‘ kun je zien of je verbonden bent met de VPN, met welke server en of je bijvoorbeeld de kill swich hebt ingeschakeld. Onder het tabblad ‘Settings‘ vind je uiteraard de instellingen. De instellingen van Trust.Zone zijn niet erg uitgebreid. Je kunt de volgende zaken instellen:

Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (9)
  • Mag Trust.Zone automatisch opstarten?
  • Wil je dat de app automatisch met een server verbindt na het opstarten?
  • Wil je de kill switch in- of uitschakelen?
  • Moet de DNS-leak protection aanstaan?
  • Welke VPN-port wil je gebruiken? Hierbij kies je uit verschillende encryptie-protocollen (FTP; SSH, SCP, SFTP; HTTP; HTTPS; OpenVPN).
  • Moet de applicatie altijd op je beeldscherm blijven?
  • Moet de app geminimaliseerd opstarten?

Installatieproces

Op zich is het niet lastig om Trust.Zone te gebruiken. Je volgt eenvoudigweg deze stappen:

  1. Ga naar de officiële Trust.Zone website.
  2. Klik in de menubalk op ‘Prices‘.
  3. Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (10)
  4. Kies het abonnement dat bij jou past.
  5. Selecteer eventuele extra features die je wilt gebruiken, zoals een dedicated IP of port forwarding opties. Selecteer ook je betaalmethode.
  6. Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (11)
  7. In de pop-up die nu verschijnt moet je jouw e-mailadres invullen om een account aan te maken. Je kunt je ook aanmelden via een social media account, maar dit raden we sterk af. Dit is immers niet optimaal voor je privacy.
  8. Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (12)
  9. Doorloop het betalingsproces.
  10. Je krijgt nu een e-mail met je inloggegevens. Log hiermee in op de website.
  11. Klik op de website op ‘Download‘ en selecteer de VPN-software die bij jouw apparaat past.
  12. Wanneer je op de ‘Download now‘ knop klikt, kan het zijn dat het installatiebestand toch niet wordt gedownload. Klik in dit geval met je rechtermuisknop en selecteer ‘Koppeling kopiëren’. Plak deze koppeling in de URL-balk en tik op enter.
  13. Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (13)
  14. Open het .exe-bestand en doorloop de stappen van de installatie wizard.
  15. Log in op de app.
  16. Je kunt nu direct verbinden met de VPN of zelf een server selecteren.

Prijzen

Trust.Zone is niet de goedkoopste provider, maar ook zeker niet de duurste. Je hebt al een abonnement te pakken voor slechts € 1.99 per maand. Dit is een abonnement voor twee jaar waarmee je met vijf apparaten tegelijkertijd kunt verbinden. Alle andere abonnementen van Trust.Zone bieden slechts drie gelijktijdige verbindingen. Je betaalt hiervoor:

AbonnementenTrust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (14)

  • Trust.Zone1 maand €8,88mnd Bekijk aanbieding
  • Trust.Zone1 jaar €3,33mnd Bekijk aanbieding
  • Trust.Zone2 jaar €1,99mnd Bekijk aanbieding

Let er wel op dat je het gehele abonnementsbedrag in één keer moet betalen. Wel heb je de optie om Trust.Zone eerst drie dagen gratis uit te proberen. Je krijgt dan echter slechts 1GB data tot je beschikking en kunt niet alle servers gebruiken.

Als je een VPN goed wilt uittesten, wil je echter meer data kunnen gebruiken voor een langere periode. De meeste top-VPN’s bieden daarom een geld-terug-garantie van 30 dagen aan waarbij je onbeperkt data kunt gebruiken. Kijk op onze pagina over verschillende VPN trials hoe je hier gebruik van maakt.

Betaalmethode en refund policy

Je hebt bij Trust.Zone een ruime keuze aan betaalmogelijkheden. Een hiervan is Bitcoin of andere cryptovaluta. Het voordeel hiervan is dat je de geheel anoniem het abonnement kunt afsluiten. Bovendien krijg je een extra korting van 10% als je op deze manier betaalt. Andere betaalmethoden zijn:

  • PayPal
  • Creditcard
  • PayPro Global. Hieronder valt in Nederland iDeal.

Als je niet tevreden bent met Trust.VPN, is het mogelijk om je geld terug te vragen. Je moet dan binnen tien dagen na het afsluiten van je abonnement een mail sturen. Alleen als je nog niet meer dan 1 GB aan bandbreedte hebt gebruikt, heb je recht op een refund. Je mag maximaal 1,01 GB aan data hebben gedownload en 2,80 GB hebben geüpload.

Klantenservice

Op de website vind je de volgende drie databanken om hulp te zoeken:

  • FAQ‘. Hier vind je antwoorden op allerlei soorten vragen. Van ‘Wat is een VPN’ tot specifieke troubleshooting problemen.
  • VPN-setup‘. De VPN-setup leidt je stapsgewijs door het proces van het installeren van je Trust.Zone-software. Je kiest eerst het operating system dat je gebruikt, bijvoorbeeld Windows 10. Dan selecteer je het protocol dat je wilt gebruiken, zoals OpenVPN. Als laatste kies je de regio waar je een VPN-verbinding mee wilt maken, zoals Canada. Op basis van deze drie keuzes krijg je een specifieke instructie hoe jij de VPN kunt installeren en verder instellen.
  • Manual‘. Hier kun je per besturingssysteem bekijken hoe je de Trust.Zone app installeert. Ook kun je hier per besturingssysteem zien hoe je de software handmatig instelt. Bepaalde protocollen kun je namelijk niet gebruiken via de app. Als je hier toch gebruik van wilt maken, moet je de Trust.Zone-software handmatig kalibreren met je besturingssysteem.

Naast deze databases heeft Trust.VPN een ticketsysteem voor abonnees en een mailadres voor vragen. De reactiesnelheid van de klantenservice wisselt hierbij sterk. Op de vragen die we stelden via de mail kregen we de ene keer binnen twee dagen reactie en de andere keer pas na een week. Als het gaat om het ticketsysteem, dan duurde het hooguit een werkdag voor we reactie kregen.

Zowel de website als de klantenservice zijn helaas niet in het Nederlands beschikbaar. Ook het niveau van het Engels van de klantenservicemedewerkers is niet altijd even hoog. We werden op zich kundig en vriendelijk geholpen, maar moesten soms wel moeite doen om zinsconstructies te begrijpen.

Het servernetwerk van Trust.Zone

Het is voordelig wanneer VPN-providers veel servers hebben. Je hebt dan de grootste kans om online content te unblocken zonder snelheidsproblemen. Bovendien heb je meer kans dat er een server tussen zit die Netflix nog niet als VPN-server heeft herkend.

Hoe zit het met het servernetwerk van Trust.Zone? We concluderen het volgende:

  • Trust.Zone heeft een erg klein servernetwerk.
  • De provider biedt dedicated IP-adressen voor een meerprijs.
  • Er is een double-hop verbinding mogelijk.

Locaties van Trust.Zones servernetwerk

Trust.Zone heeft 174 servers verdeeld over 46 landen. Dit zijn er erg weinig, zeker wanneer je het vergelijkt met een top-provider als CyberGhost. CyberGhost heeft 7500+ servers verdeeld over 91 landen.

Wij gaan ervan uit dat de servers waarmee je kunt verbinden in de app het daadwerkelijk aantal is. Uit de app konden we opmaken dat Trust.Zone servers heeft in de volgende landen:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenIsraël, Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Hongkong, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, Turkije
EuropaAlbanië, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaBrazilië

Dedicated IP-adressen en andere speciale servers

Trust.Zone biedt de mogelijkheid om een dedicated IP-adres te kopen. De prijzen voor verschillende adressen lopen wel sterk uiteen. Zo krijg je voor 1,84 dollar per maand toegang tot een persoonlijk IP-adres in Duitsland, Estland of de VS. Wil je echter een Australisch adres, dan moet je 10,50 dollar per maand neertellen.

Ook heeft Trust.Zone één double-hop verbinding. Via deze, door de provider ‘Double VPN’ genoemde, verbinding gaat je internetverkeer eerst via Nederland en daarna via Rusland. Double-hop zorgt ervoor dat je internetverkeer extra beveiligd is, doordat het twee keer door de VPN-encryptie gaat. Het is daarentegen niet helemaal logisch waarom de tweede server van Trust.Zone in Rusland staat. Dit land staat immers niet bekend om zijn internetvrijheid.

Mogelijkheden van Trust.Zone

Een goede snelheid, strikte beveiliging en een uitgebreid servernetwerk zijn eigenlijk de minste vereisten aan een VPN. Om zich te onderscheiden zal een provider meer mogelijkheden moeten bieden. Zo is het voor veel mensen belangrijk dat ze toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix met een VPN. Dit is wat Trust.Zone allemaal te bieden heeft:

  • Trust.Zone weet geen buitenlandse Netflix-bibliotheek te unblocken.
  • Je kunt anoniem torrents downloaden met Trust.Zone, maar dit gaat relatief langzaam.
  • Het nut van de extra optie om DDoS-aanvalbescherming te kopen is onduidelijk.

Trust.Zone en Netflix

Het is ons helaas niet gelukt om de Amerikaanse Netflix-bibliotheek te ontgrendelen met Trust.Zone. Netflix controleert tegenwoordig vaak op VPN-gebruik en probeert zo veel mogelijk IP-adressen van VPN-providers te blokkeren. Grotere VPN-aanbieders hebben vaak de mankracht om terug te vechten tegen deze acties door telkens nieuwe IP-adressen aan te maken. Trust.Zone lukt dit klaarblijkelijk niet.

Als je de VPN wilt gebruiken om wereldwijd content op Netflix of andere streamingdiensten te unblocken, kun je dus beter een andere provider kiezen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze lijst van de top 5 beste Netflix-VPN’s.

Torrents downloaden met Trust.Zone

Trust.Zone heeft geen speciale P2P-servers. Wel ondersteunen alle servers P2P-verkeer. Je kunt in principe dus anoniem torrents downloaden. Wij hebben dit getest en we konden inderdaad torrenten op bijvoorbeeld the Pirate Bay. Snel haalden we de torrents echter niet binnen. Ook al waren er meer dan voldoende seeders, onze downloadsnelheid bleef rond een gemiddelde van 1 Mb/s hangen.

Extra opties van de VPN-provider

Trust.Zone biedt voor nog geen euro per maand extra een ‘Distributed Denial of Service (DDoS)’-aanvalbescherming. Eigenlijk is het gebruik van een VPN zelf al een manier om jezelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Het is ons dus onduidelijk wat dit toe zou voegen. Ook de klantenservice van Trust.Zone kon ons hier bevredigend antwoord op deze vraag op geven.

Conclusie: is Trust.Zone te vertrouwen?

Trust.Zone is geen slechte VPN-aanbieder. Wel zijn er op veel gebieden nog grote stappen te maken. Zo zou de website-opmaak professioneler mogen en zou het fijn zijn om de verschillende protocollen binnen de app te kunnen kiezen. Ook mag de provider het servernetwerk sterk uitbreiden om mee te dingen naar een plaats tussen de grote VPN-aanbieders, zoals Surfshark, Private Internet Access en CyberGhost.

Wel zijn we te spreken over het goede ‘no log’-beleid van Trust.Zone. Samen met de goed werkende kill switch, zorgt dit ervoor dat Trust.Zone een uitstekende VPN is voor mensen die simpelweg veilig en anoniem willen browsen.

Trust.Zone review: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag over Trust.Zone? Klik dan op je vraag in onze FAQ om een kort antwoord te zien. Je kunt je vraag ook altijd stellen in de reacties.

Is Trust.Zone veilig?

Trust.Zone heeft een strikt ‘no log’-beleid. Je gegevens worden dus niet opgeslagen, waardoor je privacy gegarandeerd wordt. Ook heb je de mogelijkheid om een kill switch aan te zetten, zodat je niet onbeveiligd online gaat. Als kers op de taart gebruikt de app het goed beveiligde OpenVPN protocol.

Je hebt de mogelijkheid nog enkele extra veiligheidsopties aan te passen. Hoe dat zit, lees je in onze uitgebreide Trust.Zone review. We vertellen je hier ook meer over de klantvriendelijkheid, het servernetwerk en de snelheid van je internetverbinding met de VPN.

Werkt Trust.Zone met (de Amerikaanse) Netflix?

Helaas kregen wij geen toegang tot de Amerikaanse Netflix met Trust.Zone. We konden wel Nederlandse content streamen. Als een VPN’s servernetwerk groter is, heb je meer kans op toegang tot Netflix USA. Kijk daarom voor de ideale VPN naar onze lijst beste Netflix VPN’s.

Kan ik anoniem torrenten met Trust.Zone?

Hoewel Trust.Zone geen speciale P2P-servers heeft, kun je anoniem torrents downloaden bij deze provider. De snelheid van de downloads is echter niet optimaal. Je kunt daarom beter een van de VPN’s gebruiken met speciale peer-to-peer-servers.

Is Trust.Zone gratis?

Trust.Zone is niet gratis. Wel is het mogelijk om een gratis proefversie te proberen. Je mag dan drie dagen lang 1 GB aan data gebruiken en verbinden met een groot deel van de Trust.Zone servers.

Mocht je een langere tijd gebruik willen maken van een gratis VPN, dan raden we je aan een van de providers op onze lijst beste gratis VPN’s te kiezen. Deze gratis diensten hebben we allemaal uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat je gegevens veilig zijn in hun handen. Je wilt immers niet dat de VPN stiekem je persoonlijke informatie doorverkoopt.

Hoe duur is Trust.Zone?

Trust.Zone biedt verschillende abonnementen aan, waarvan de goedkoopste € 1.99 per maand kost.

Trust.Zone review 2024: klein, maar betrouwbaar (2024)

FAQs

Is Trust Zone trustworthy? ›

Zone uses AES 256-bit encryption, which is extremely secure and is used by banks and militaries. You can also choose between WireGuard, OpenVPN, L2TP, IKEv2, and SOCKS5 protocols. WireGuard is a nice addition because it offers excellent speeds without compromising on security.

Who owns Trust Zone VPN? ›

Trust. Zone is a virtual private network created in 2014 by a company called Trusted Solutions, LLC. They are based out of Seychelles, a country with no data retention laws. What you need to know is that, as of 2019, this VPN service has a standalone app for Windows and Android only.

Is Trust Zone free? ›

Trust. Zone is free, but only for three days. The free service has several limitations compared to the premium service; you can only access 136 of the 187 available servers on one device, and your data limit is one GB. After the three-day trial period is over, you'll need to pay to use Trust.

Where is Trust Zone VPN located? ›

Trust. zone is a basic VPN located in the Seychelles Islands. It has 178+ servers in 96 countries and supports the OpenVPN tunneling protocol.

How does trust zone work? ›

TrustZone technology for Arm Cortex-M processors enables robust levels of protection at all cost points for IoT devices. The technology reduces the potential for attack by isolating the critical security firmware, assets and private information from the rest of the application.

Is zones a real company? ›

Zones is a leading global provider of IT services and solutions, devoted to supporting businesses in their digital transformation journey. We partner with industry-leading technology brands and focus on four Solution Practices: Digital Workplace, Networking, Cloud & Data Center, Security.

What is the number 1 VPN provider? ›

We've analyzed 23 of the best VPN services on the market, compared their features and performance, and tested each product thoroughly. The best VPNs in 2024 are NordVPN, TorGuard VPN and TunnelBear, but other options may be better suited for your unique needs.

What is the most secure VPN on the market? ›

NordVPN is the most secure VPN on the market because of the most robust encryption technology, high-level security measures, and privacy-friendly jurisdiction in Panama. Additionally, it provides an excellent service for safe browsing, streaming, entertainment, and more for just $3.39/month.

Is it safe to trust VPN? ›

A VPN may boast strong protocols and military-grade encryption, but that doesn't mean it's infallible. It can't prevent cookie tracking, viruses, or malware, and it can't protect against phishing scams. Data leaks could occur. But most pivotally, a VPN is only as secure as the company that runs it.

How much is trust zone VPN? ›

Low prices: With the two year plan, Trust. Zone is only $2.33 a month, or $55.99 billed at once, making it one of the best cheap VPNs on the market. Free trial: We got to try out Trust.

Is NordVPN any good? ›

TechRadar Verdict. NordVPN's blistering NordLynx speeds, top-of-the-range unblocking results, and audited no-logging policy make for an appealing service. We especially love its great and well-priced all-in security suite. Put simply, it's the #1 best VPN you can get right now.

What are zones of trust in information security? ›

The two most commonly used security zones are trust and untrust. The trust zone is assigned to the internal local area network [LAN] and the untrust zone is assigned to the Internet. The name of the zone is arbitrary, but is used to help the administrator determine what the zone is used for.

Is Trustzone a good VPN? ›

Trust. Zone VPN is best for Windows users who want to anonymize their web traffic. That being said, if you're looking for a powerful VPN for gaming, streaming, or geo-unblocking, this service is not for you. It can ensure semi-seamless browsing but can't support heavy-duty activities like online gaming.

Can VPN see my location? ›

You can't be tracked using a VPN because it encrypts your data. As a result, your ISP or bad actors can't get any information out of your traffic. They only see the VPN server's IP address (e.g. if you're connected to a US server, the US IP address is visible), while your real IP and online activities stay hidden.

Which VPN moves your location? ›

NordVPN: Best VPN for faking your location.

Also comes with a 30-day money-back guarantee. Surfshark: Our favorite budget VPN to change location. Secure an unlimited number of devices simultaneously. Securely stream Netflix and Disney+.

How do I know if a site is trustworthy? ›

How to check if a website is safe: an 11-step guide
  1. Know what happens if you visit an unsafe website. ...
  2. Look for an SSL certificate. ...
  3. Use a website checker. ...
  4. Find the site's privacy policy. ...
  5. Make sure the site is real. ...
  6. Read reviews of the site. ...
  7. Search for contact information. ...
  8. Keep an eye out for spelling errors and design problems.
Nov 23, 2023

Can Trustpilot reviews be trusted? ›

Trust in reviews defines the very essence of Trustpilot, so we take the job of maintaining a trustworthy community very seriously. We have a host of measures to ensure the reviews on our platform reflect genuine experiences, and to detect and remove fake reviews.

Is zone firewall safe? ›

Zone Firewall was made keeping user's digital security and protection from cyber threats in mind. As a result, our solutions are 100% safe and secure.

Is trusted site safe? ›

TrustedSite ensures that sites don't send spam or suspicious emails by signing up for their mailing lists with a unique email address and continuously monitoring the activity. If no issues are detected, sites will earn the certification.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6320

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.